EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

La Diputació recomana a Tona que no incrementi la despesa fins al 2012

La Diputació recomana a Tona que no incrementi la despesa fins al 2012..
última actualització: 17-01-2010 (14:00)

Joan Serra
L’Ajuntament de Tona ha aprovat un pla financer elaborat per la Diputació que proposa, entre altres mesures, que no s’incrementi la despesa fins al 2012 un cop el consistori hagi recuperat la capacitat de generar ingressos. També proposa un increment de taxes.

Conscient que la seva situació financera és complicada –el pressupost ordinari de l’exercici 2008 es va tancar en negatiu–, l’Ajuntament de Tona va demanar a la Diputació de Barcelona un full de ruta per reconduir els comptes municipals. La resposta de la Diputació, en forma de Pla Econòmic i Financer –aprovat en el darrer ple de l’any per unanimitat–, recomana una contenció meticulosa de la despesa.

Els tècnics proposen que Tona no incrementi la despesa fins al 2012, un cop el consistori recuperi la capacitat de generar ingressos. “El 2012 la despesa podria créixer en un 3,3%”, explica el regidor d’Hisenda, Sebastià Bruch (CiU). “El problema que tenim ara és que no generem ingressos i que tots els recursos se’ls menja la despesa comuna”, afegeix Bruch.

Les recomanacions de la Diputació inclouen una revisió a l’alça de les taxes, com les de l’aigua, l’escola bressol, la recollida d’escombraries o les llicències urbanístiques. Per exemple, el document proposa que la taxa de deixalles pugui incrementar-se dels 109 euros (2010) als 130 euros (2012). L’Ajuntament prendrà nota de la proposta, però posarà en pràctica l’opció que representi un esforç menor per al contribuent. “La Diputació ens va presentar dos escenaris possibles i vam escollir el que proposava una pressió impositiva més suau”, diu el regidor d’Hisenda. El full de ruta financer de Tona també fixa limitacions en l’endeutament: s’estableix un màxim de 250.000 euros per invertir en aquest exercici, un llindar de 350.000 euros per al 2011 i una barrera de 616.000 euros per al 2012. En aquest darrer any, la meitat d’aquesta quantitat es podria finançar amb recursos propis.

L’Ajuntament de Tona està treballant en la confecció del pressupost per a l’exercici 2010, que es podria sotmetre a anàlisi i votació en el transcurs d’aquest mes de gener. L’equip de govern de CiU treballa amb la voluntat que en les properes setmanes es puguin validar els comptes municipals en un ple extraordinari.

El pressupost, que mantindrà la contenció en la despesa, anirà acompanyat d’un document de mesures d’estalvi per aplicar durant aquest exercici. “Continuarem treballant en aquesta línia, perquè la Diputació de Barcelona ens ha dit que és la correcta”, explica el regidor d’Hisenda, Sebastià Bruch (CiU), que ja ha mantingut un primer canvi d’impressions amb Tona Futur.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal