EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Campdevànol triplica el pressupost d’inversions per a l’any 2010

Campdevànol triplica el pressupost d
Núria López, alcaldessa de Campdevànol
Campdevànol triplica el pressupost d’inversions per a l’any 2010..
última actualització: 14-01-2010 (17:30)

L’Ajuntament de Campdevànol ha aprovat el pressupost per al 2010, que puja a 4,2 milions d’euros. L’alcaldessa, Núria López, el va qualificar de “contenció en la despesa”, tot i que el més destacable és que el capítol d’inversions triplica el de l’any passat, amb gairebé 1,6 milions d’euros.

Per la seva banda, l’oposició, CiU, hi va votar en contra per l’endeutament de l’Ajuntament, per no estar d’acord amb el projecte de la piscina i perquè es compta amb subvencions a l’hora de fer els projectes que encara no han estat confirmades.

López va posar especial atenció “a l’esforç d’inversió” que farà l’Ajuntament, tot i que va deixar dues coses clares: la primera és que només es faran les obres que estiguin ben finançades amb subvencions a sobre de la taula, i la segona és que el nivell màxim d’endeutament que preveu el pressupost és del 72% “i encara està molt lluny del 110% que permet la llei”.

López, que també és regidora d’Hisenda, va explicar que el 83,5% de les inversions del 2010 estarien finançades i que l’Ajuntament només hauria d’aportar el 16%. L’obra prioritària és la urbanització dels terrenys de Cal Ribalaigua, que ja es va aprovar, i que és on anirà ubicada la nova escola.

Altres inversions previstes són la millora de l’accés al barri del Castell, la millora del col·lector del barri de la Fulla, millores a la font del Querol i de l’enllumenat públic, entre altres. També es preveu la rehabilitació de l’edifici de l’Escorxador, que forma part del projecte de la piscina municipal, i del qual bona part del finançament ja s’ha lligat.
Precisament aquest darrer projecte va ser un dels punts que va enfrontar equip de govern i oposició i que va acabar amb el vot en contra de CiU.

L’encarregat de defensar la posició dels convergents va ser Jordi Salamó. Per una banda, va criticar que s’incorporin partides de subvencions “quan no les tenim assegurades, i això pot fer ballar molt el pressupost”. Va afegir que també provocaria un augment del deute “i s’acabaria per no poder pagar els industrials”.

López aquí va respondre ràpidament: “Nosaltres sempre hem pagat els industrials, per això tenim una pòlissa de crèdit”, i va afegir, “el que els passa a vostès és que no els agrada que aquest equip de govern faci coses”. Salamó va contraatacar: “A vostè no la recordarem per les coses que ha fet sinó pel forat que deixarà a l’Ajuntament”.

El regidor de CiU va continuar la seva intervenció dient que algunes partides com la de cultura o publicitat s’haurien d’abaixar, i va acabar dient que el projecte de la piscina “ens el podríem estalviar ara, perquè és un projecte molt car (750.000 euros) i no són bons temps”. També va recordar que la subvenció del PUOSC per aquest projecte arribarà el 2012. L’alcaldessa va dir que ja es tenien tres subvencions lligades i que si no es feia l’obra podrien perdre els diners.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
Manifestació de l´esquerra independentista a Manlleu
Marxa dels Vigatans
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal