EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Vic dóna mig any als nous propietaris de l’antiga Atlàntida perquè hi facin el pàrquing

La immobiliària, del grup BBVA, ha comunicat que "de forma immediata" s’apuntalarà el forat

Vic dóna mig any als nous propietaris de l
El forat actual corre perill d’esfondrament i, per tant, d’afectar l’edifici veí i els carrers contigus
Jordi Puig
Vic dóna mig any als nous propietaris de l’antiga Atlàntida perquè hi facin el pàrquing..
última actualització: 09-01-2010 (14:00)

Josep Comajoan
Anida, Desarrollos Singulares, SL, immobiliària del grup BBVA que té actualment la propietat del solar de l’antiga Atlàntida de Vic, s’ha compromès a estabilitzar el terreny “de forma immediata”.

L’Ajuntament li havia donat 10 dies, que s’exhaurien el dia de Nadal, perquè comencessin a treballar-hi, atès el perill que representa el solar, foradat fins a molts metres per sota dels fonaments de l’edifici veí, tant per als veïns d’aquest com fins i tot per als tres carrers contingus.

Ara, des de l’Ajuntament esperen que a partir de la setmana vinent comencin a fer-hi les tres actuacions més urgents. I després, els donen un termini d’un mes perquè presentin el projecte per construir-hi un pàrquing subterrani de tres plantes, tal com estava previst, i un de mig any perquè facin l’obra. “No n’hi ha prou de tapar el forat, ja que el terreny no s’estabilitzaria”, ha declarat Àlvar Solà, regidor de Disciplina Viària, que amb els equips tècnics de l’Ajuntament han hagut de batallar de valent en els últims mesos perquè, primer els antics propietaris, la promotora Desylo, i després Anida, del grup BBVA i amb seu a Madrid, continuessin l’obra començada ja fa un parell d’anys i aturada des d’aleshores.

La més important de les tres mesures que s’han de prendre “amb màxima urgència”, segons se li va dir a Anida des de l’Ajuntament, és l’apuntalament de la part inferior de la paret de l’excavació a través d’uns estructures metàl·liques. També, però, protegir el terreny en tot el perímetre dels tres carrers amb formigó, ja que ara ja s’hi comença a veure alguna canonada de les de sota la vorera, on també hi han sortit esquerdes, ja que amb la pluja i les gelades part de la terra de sota ha anat baixant. Finalment, s’ha de protegir amb una bastida la part del carrer Sant Antoni que dóna a la paret mitgera de l’edifici de l’antiga Atlàntida, que s’ha separat lleugerament del del costat i hi ha el perill que en pogués caure algun fragment.

Si no s’ha fet actuar de forma més urgent fins ara és perquè les parets mestres de l’edifici veí, on hi ha la Telefónica però també altres despatxos i particulars, són perpendiculars al solar de l’antiga Atlàntida. Per això és quasi impossible que caigui. Sí, però, que pot quedar danyat. “Ara no hi ha un perill imminent, però és millor no deixar passar gaire més temps”, indica Àlvar Solà.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Festivalet La Remei
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
Manifestació de l´esquerra independentista a Manlleu
Marxa dels Vigatans
Festa major de Centelles_Correfoc
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal