EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Vic modifica els criteris d’empadronament dels estrangers i demanarà garanties que tenen tota la documentació en regla

Vic modifica els criteris d
Josep Rafús, Josep M. Vila d’Abadal i Joan López, aquest dimarts a la Sala de Consellers de l’Ajuntament de Vic
Vic modifica els criteris d’empadronament dels estrangers i demanarà garanties que tenen tota la documentació en regla..
última actualització: 29-12-2009 (18:15)

Marc Riera / ACN
Vic ha decidit modificar els criteris que utilitzava per l’empadronament de persones estrangeres. Les persones que vagin a cursar la seva inscripció en el padró hauran de garantir que tenen la documentació en regla. En cas contrari tindran tres mesos per normalitzar la seva situació.

La situació pretén posar ordre "des del punt de vista més normatiu" a l'empadronament perquè actualment, segons ha explicat el regidor d'Acció Social, Joan López (ERC), era el funcionari qui havia de "discriminar" segons el seu criteri "algunes situacions conflictives que se l'hi podien presentar davant un empadronament.

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), ha explicat que fins ara s'empadronava a "tothom que venia amb un passaport". Posteriorment es detectaven les incidències per "anar-se resolent". Després de les converses mantingudes amb els diferents cossos policials en la darrera Junta Local de Seguretat, celebrada aquest dimarts, s'ha optat per solucionar els problemes que es podessin generar d'aquest procés d'empadronament "des de l'inici i no durant el curs del tramit". Aquest fet permet certificar determinada documentació durant aquest termini.

Joan López ha explicat que a partir d'ara quan es detecti una situació d'empadronament que "no és clara" l'Ajuntament es donarà "un temps" per aclarir aquesta situació. El regidor d'Acció Social, deixa clar que tot i el canvi dels criteris queda garantit el dret a l'empadronament així com a les prestacions que se'n deriven com poden ser les d'àmbit sanitari, socials o d'educació. D'aquesta manera s'evita que hi hagi situacions que "es poden escapar" i que poden "derivar en problemes en el si de la pròpia ciutat".

El regidor de Règim Interior, Josep Rafús, ha exposat que el canvi de criteris només afectarà un percentatge petit dels nous empadronaments de persones estrangeres. Segons les dades facilitades per Rafús des del 15 de novembre al 15 de desembre han passat per l'Oficina Municipal d'Acollida per empadronar-se un total de 127 persones. D'aquestes set presentaven irregularitats en la documentació, i que finalment han estat quatre les que no l'han pogut arreglar. Aquest fet representa un 2% dels nouvinguts que arriben a la ciutat.

Els nous criteris que es començaran a aplicar de manera imminent només afectaran a persones que s'empadronin de nou. Segons han explicat fonts municipals això no afectarà a aquells que es beneficiïn de processos de reagrupament familiar.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Actuació castellera - Roda de Ter
Fira de l´Hostal del Vilar
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal