EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

El Consell Comarcal d’Osona redueix el pressupost pel 2010 en un 25%

El Consell Comarcal d
Jaume Puig defensant el pressupost de 2010, en presència del també vicepresident Josep Colomer
Jordi Puig
El Consell Comarcal d’Osona redueix el pressupost pel 2010 en un 25%..
última actualització: 26-12-2009 (14:00)

Marc Riera / ACN
El Consell Comarcal d’Osona va aprovar aquest dimecres el pressupost pel 2010. L’ens osonenc gestionarà 33,6 MEUR, un 25% menys que l’any anterior. El pressupost només va rebre el vot dels tres grups de govern. ERC hi va votar en contra, i ICV-EPM i PxC es van abstenir.

El conseller d'Hisenda, Jaume Puig (CiU), diu que la reducció s'ha produït en el capítol d'inversions ja que s'ha optat per no incloure les inversions que 'on els fons per cobrir-les no estaven garantits'. Puig admet que els hagués agradat un pressupost de 'més capacitat' però assegura que un equip de govern 'seriós' només pot assumir projectes que no tenen garantit el finançament. El pressupost es va aprovar amb el vot favorable de CiU, PSC i Independents, que integren el govern. ERC, a l'oposició, hi va votar en contra i ICV-EPM i PxC es van abstenir.

Dels 33,6 MEUR, uns 10 MEUR es destinen a gestió medioambiental, 4,5 a l'àrea d'ensenyament per la gestió d'aspectes com el transport escolar o la gestió de menjadors i 2,5 MEUR a aspectes relacionats amb Benestar Social, especialment a l'atenció a la dependència.

Jaume Puig admet que ens com els consells comarcals que no tenen recaptació directe tenen el 'marge de maniobre' limitat. Puig diu que els projectes d'habitatge públic no són estricament d'habitatge públic sinó que s'impulsen residències de gent gran o habitatges tutelats en una clara línia social i admet que en promoció econòmica els agradaria haver tingut recursos per a desenvolupar més projectes. El Consell Comarcal d'Osona és l'ens d'aquesta naturalesa amb més pressupost dels que hi ha a Catalunya.

La consellera d'ERC, Filó Tió, justifica el vot negatiu al considerar que els números són 'poc ambiciosos'. També asseguren que són 'poc transparents' algunes de les partides gestionades des d'òrgans externs com la promoció d'habitatge. Tió, per exemple, critica que es destinin 120.000 euros per promoure l'habitatge públic quan un de cada quatre habitatges de la comarca està desocupat Els republicans considera el pressupost com de 'políticament equivocat' ja que la seva formació prioritzaria altres aspectes.

El conseller d'ICV-EPM, Bardolet, va lamentar la 'poca empremta política" del pressupost. Bardolet va qualificar el pressupost de 'més administratiu que no pas polític' seguint la línia de la intervenció d'ERC.

Des de PxC, Josep Anglada, va reflexionar sobre si val la pena mantenir l'estructura del Consell comarcal. En el seu to habitual to, Anglada va dir que si es segueix 'reduint el pressupost s'haurà d'anar a Càritas' per poder quadrar el de l'any vinent.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal