EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Caixa Terrassa, Sabadell, Manlleu i Girona signen l’acord laboral de la nova caixa que obliga a prejubilar 630 empleats

L’acord confirma que es tancaran 243 oficines

Caixa Terrassa, Sabadell, Manlleu i Girona signen l
Els quatre caps de personal en el moment de firmar l’acord
Norma Vidal / ACN
Caixa Terrassa, Sabadell, Manlleu i Girona signen l’acord laboral de la nova caixa que obliga a prejubilar 630 empleats..
última actualització: 18-12-2009 (17:57)

ACN
Els caps de personal de Caixa Manlleu, Girona, Sabadell i Terrassa han signat l’acord laboral de la nova caixa amb els representants sindicals de CCOO i UGT de les quatre entitats financeres. L’acord confirma que es tancaran 243 oficines.

El document, que estableix que hi haurà una plantilla final de 4.000 treballadors, no ha comptat amb el suport del sindicat minoritari, el SEC, que s'ha fet enrere per discrepàncies en quan a la representativitat dels treballadors en els òrgans de govern de la nova caixa.

Pel que fa a les oficines, l'acord confirma que s'en tancaran 243 i que en quedaran 750. Es preveu que el pla de prejubilacions que s'ha pactat i el tancament de les oficines es comenci a fer efectiu a finals del primer trimestre del 2010.

El document que han signat els representants dels treballadors i els caps de personal de les quatre entitats recull els acords verbals a què les parts van arribar el passat 5 de novembre en temes com les prejubilacions, la retribució, la promoció professional, les polítiques d’igualtat o els beneficis socials dels empleats de l’entitat resultant, entre altres.

Tal com es va fixar, seran uns 630 treballadors els que hauran d'acollir-se a a les baixes voluntàries i al conveni de prejubilacions que s'ha fixat. 'L'ajustament de la plantilla es farà de forma progressiva durant els propers tres anys', ha dit Antoni Cruz, cap de Recursos Humans de Caixa Sabadell, que ha indicat que podran beneficiar-se de les prejubilacions tots els treballadors de més de 55 anys i que tinguin una antiguitat mínima de 15 anys. Els empleats que decideixin acceptar aquesta oferta rebran una retribució bruta anual del 80% del seu sou i que equivaldrà fins aproximadament el 87% del salari net.

Pel que fa a les oficines, se'n tancaran 243 del total que hi ha al territori, el que significa que en quedaran 750 operatives. El cap de Recursos Humans de Caixa Sabadell ha recordat que el tancament d'aquestes oficines s'ha decidit tenint en compte criteris 'de proximitat' entre els locals.

Antoni Cruz ha fet una valoració positiva de l’acord i de la negociació que, segons ha manifestat, s'ha desenvolupat en un procés 'no conflictiu' i en la qual 's'han assolit els objectius que s'havien marcat'. En aquest sentit, ha afirmat que s'ha configurat un acord marc de relacions i condicions laborals de la nova entitat que recull les singularitats i els diferents aspectes que tenen subscrits les quatre caixes. Antoni Cruz ha destacat també el temes relatius a la conciliació de la vida laboral i familiar que, segons ha dit, posicionarà la nova caixa al capdavant en aquest tema en el sector financer.

Per la seva part, Carles Domingo, de Comissions Obreres, ha valorat molt 'positivament' aquest acord que el considera 'pioner' dins dels processos de fusió que es duen a terme a l'Estat espanyol. Domingo ha afirmat que el procediment ha estat 'impecable', i ha destacat la bona voluntat de totes les parts que han participat.

La signatura d'aquest acord s'ha dut a terme aquest migdia a Terrassa i és el resultat d'una sèrie de trobades que s'han dut a terme de forma itinerant a Girona, Sabadell, Terrassa i Manlleu des de que el passat mes de juliol es va constituir la Mesa Laboral.

Finalment l'acord no ha comptat amb el suport del sindicat minoritari, el SEC, que s'ha fet enrere perquè no estava d'acord amb els criteris de representativitat laboral que hi haurà en els òrgans de govern de la nova caixa on l'únic sindicat que hi serà present serà el majoritari, és a dir CCOO.

Els Consells d'Administració de les quatre caixes catalanes es reuniran a finals d'aquest mes per aprovar el Pla de Fusió. Després d'aquesta trobada s'obrirà un termini de 30 dies perquè es celebrin les Assemblees Generals en què les caixes aprovaran definitivament la fusió.

Tot i això el projecte no es farà efectiu fins que no tingui el vistiplau de Brussel·les, de la Comissió Nacional de la Competència i del Banc d'Espanya. 'Preveiem que els acords laborals podran començar a aplicar-se a finals del primer trimestre del 2010', quan la fusió sigui una realitat, ha dit Cruz.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
Manifestació de l´esquerra independentista a Manlleu
Marxa dels Vigatans
Festa major de Centelles_Correfoc
Festa major de Sant Hipòlit_Rua Carnaval
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal