EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Veïns d’Espinelves pengen uns auriculars gegants al campanar per protestar del soroll que pot provocar el desdoblament de l’Eix

Veïns d
Els cascs que han penjat al campanar són visibles des de tot el poble i des de l’Eix Transversal mateix
Veïns d’Espinelves pengen uns auriculars gegants al campanar per protestar del soroll que pot provocar el desdoblament de l’Eix..
última actualització: 09-12-2009 (10:13)

Aquest dimarts veïns d’Espinelves han penjat uns auriculars gegants al campanar de l’església per protestar per la manca de mesures de reducció de l’impacte ambiental i sonor en el projecte de desdoblament de l’Eix . Els auriculars, de 10 metres de llarg, són visibles des de l’Eix mateix.

COMUNICAT DE 'PER UN DESDOBLAMENT DE L'EIX AMB SENY'
ELS ESPINELVENCS DÍEM SÍ AL DESDOBLAMENT DE L’EIX, PERÒ AMB SENY

Els veïns d’Espinelves pengen uns auriculars sonororeductors gegants al campanar de l’església romànica

Els veïns d’Espinelves han decidit mobilitzar-se per demanar ser escoltats pels responsables polítics davant l’impacte sonor i ambiental que comportarà el desdoblament de l’Eix Transversal (C-25) al poble.

Durant aquests dies que es celebra al poble la Fira de l’Avet s’ha procedit, com a acte simbòlic de protesta, penjar dos enormes auriculars sonoreductors (com els que utilitzen els obrers en les obres) en el campanar romànic de l’església. Els auriculars, construits pels veïns del poble amb porexpan, fan 10 metres de llargada i estan penjats al campanar romànic de l’església, a més de 21 metres d’alçada, de manera que l’acció de protesta és visible des del mateix Eix. L’acció ha anat acompanyada del penjament de cartells i pancartes pel tot el poble, de manera que tots els visitants de la Fira de l’Avet coneguin les amenaces que aquesta obra comporta per Espinelves i el seu entorn natural privilegiat.

Els veïns d’Espinelves reclamem:

• La instal•lació de pantalles acústiques i arbòries que redueixin el soroll. (L’actual projecte, tot i portar l’Eix més a prop del poble, no les contempla i a més fa desaparèixer les que existeixen actualment)
• La construcció soterrada de la línia elèctrica d’alimentació dels túnels. El sobrecost seria irrisori si s’aprofita el mateix moviment de terres de l’obra i en canvi l’impacte paisagístic si la línia és aèria seria enorme ja que comportaria la deforestació d’una àmplia franja al llarg de tota la vall.
• La regeneració de la vegetació en desmunts i talussos i el control de les sorres durant l’obra. Perquè no torni a desaparèixer la vida a la riera a l’omplir-se les gorgues de sediments.

Per Espinelves i per tots, perquè Espinelves és un bé de tots plegats.
Si necessiteu més informació, us podeu adreçar a algun dels nostres portaveus: Pep Brugués (618 99 54 62)
Carles Parareda (659 91 67 02)


ESPINELVES:
PER UN DESDOBLAMENT DE L’EIX AMB SENY"


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal