EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Inauguren el Centre Especial Areté de Malla, on 11 de les 16 persones que hi treballen tenen una malaltia mental

Inauguren el Centre Especial Areté de Malla, on 11 de les 16 persones que hi treballen tenen una malaltia mental
Mercè Generó, gerent de la FMCPO, explica com funciona el centre a Sara Berbel
Inauguren el Centre Especial Areté de Malla, on 11 de les 16 persones que hi treballen tenen una malaltia mental..
última actualització: 03-12-2009 (15:53)

Aquest dimecres va inaugurar-se a Malla el Centre Especial de Treball Areté, especialitzat en l’elaboració de productes a partir de fusta recuperada, com jardineres, compostadors o contenidors de fusta. De les 16 persones que hi treballen, 11 presenten una disminució derivada d’una malaltia mental.

NOTA DE PREMSA DE LA FUNDACIÓ CENTRE MÈDIC PSICOPEDAGÒGIC D'OSONA
S’inaugura el Centre Especial de Treball Areté. És l’única empresa d’Espanya que fabrica taules de cultiu adaptades al mètode Gaspar Caballero de Segovia. El CET Areté dóna feina a onze persones amb malaltia mental.

La Directora General d’igualtat d’oportunitats en el treball del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, Sara Berbel, va inaugurar aquest dimecres el Centre Especial de Treball Areté de Malla, especialitzat en l’elaboració de productes a partir de fusta recuperada: jardineres, compostadors, contenidors de fusta.... En aquest centre hi treballen 16 persones, 11 de les quals presenten una disminució derivada d’una malaltia mental. També van ser presents a l’acte alcaldes de la comarca, empresaris de diferents sectors i representants d’altres Centres Especials de Treball del territori. Berbel va elogiar el model d’inserció laboral que gestiona la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona i el CET Areté. També va assegurar que Osona “és un territori de responsabilitat social”.

El CET Areté està gestionat per la Fundació Areté, amb un patronat format per la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, el Consell Comarcal Osona, la Mancomunitat la Plana, l’Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona i el sr. Gaspar Caballero de Segovia.

Un dels productes més originals i competitius que es fabriquen a Areté és la Taula de cultiu adaptada al mètode creat per l’expert en agricultura ecològica Gaspar Caballero de Segovia, conegut com a “Parades en crestall”. Es tracta d’un hort de petites dimensions fabricat amb fusta recuperada destinat al cultiu ecològic d’hortalisses a escala domèstica i per a l’autoconsum. Areté distribueix les taules de cultiu per tot el territori espanyol, ja que és la única empresa de l’estat que les fabrica. Es tracta d’un sistema que no utilitza productes químics, requereix el mínim treball de sembra i minimitza el consum d'aigua, obtenint una producció excel•lent.

Cada dia hi ha més persones que s’interessen per tenir una taula de cultiu a casa seva. Segons la gerent de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, Mercè Generó, “hem doblat la xifra de vendes de taules de cultiu. L’any 2008 se’n van distribuir 25 mentre que al llarg del 2009 n’hem venut 58”. A més, “arran d’un article publicat en un diari d’abast nacional, que parlava de les taules adaptades al mètode Gaspar Caballero i del CET Areté, recentment ha augmentat la demanda de taules des de diferents punts de l’Estat”.

D’altra banda, l’any 2009, el CET Areté ha incrementat un 11,5% el volum de vendes respecte l’any 2008 en el conjunt dels seus productes. La previsió de cara el 2010 és que es dobli la facturació.
Conveni amb ADFO

El CET Areté ha impulsat recentment la fabricació d’una línia de productes per a jardineria i agricultura ecològica -com les taules de cultiu- adaptats específicament a persones amb disminució física i mobilitat reduïda. Per aquest motiu, ha signat un conveni amb l’Associació de Disminuïts Físics d’Osona, ADFO, la qual assessorarà als professionals del CET Areté en relació a la normativa i reglamentació vigent en matèria d’adaptació d’articles i productes per a persones amb mobilitat reduïda degut a una discapacitat física.

Model d’Inserció laboral de persones amb malaltia mental de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona

En el marc de l’acte celebrat aquest dimecres també es van presentar, mitjançant un audiovisual, tots els dispositius d’inserció laboral de persones amb malaltia mental que gestiona la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona. Actualment, 49 persones amb malaltia mental, usuàries dels serveis de la FCMPPO, estan inserides en empreses ordinàries i protegides.

Resum dispostius de la FCMPPO:

-L’any 1993 es comencen a realitzar els primers itineraris personals d’inserció realitzant orientacions professionals a col•lectius de difícil inserció.
-L’any 2003, es comencen a desenvolupar accions específiques d’inserció pensades només per a persones diagnosticades amb trastorn mental.
-El setembre de 2006, l’Àrea Promoció Econòmica de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal d’Osona signen un conveni per la creació de l’Oficina Tècnica Laboral d’Osona que s’executa tècnicament per part de la FCMPPO.
-El novembre de 2006 el Departament d’Acció Social i Ciutadania atorga el Servei Prelaboral a la FCMPPO.
-L’any 2008, el Servei d’inserció Laboral enceta el Programa de Treball amb suport a l’empresa ordinària. Aquest projecte s’emmarca en les mesures del Departament de Treball per potenciar els programes laborals per a la diversitat de persones amb discapacitat i/o malaltia mental.
-L’any 2008, es posa en marxa el CET Areté, que es consolida durant el 2009."


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Actuació castellera - Roda de Ter
Fira de l´Hostal del Vilar
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
 [+] fotogaleries








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal