EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

La UVic encara reserva una plaça per Manresa al seu patronat i fins i tot ja hi ha converses amb Vilafranca

A part de Puigcerdà, ara també es parla de col·laborar amb Vilafranca

La UVic encara reserva una plaça per Manresa al seu patronat i fins i tot ja hi ha converses amb Vilafranca
El director general d’Universitats, Josep Ribas; la rectora de la UVic, Assumpta Fargas, i l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal
Marc Riera / ACN
La UVic encara reserva una plaça per Manresa al seu patronat i fins i tot ja hi ha converses amb Vilafranca..
última actualització: 06-11-2009 (19:24)

Marc Riera / ACN
Vic reserva per a Manresa una de les vuit places reservades a alcaldes de la Fundació Universitària Balmes, ens gestor de la Universitat de Vic. Ho ha explicat avui l’alcalde de Vic, en presència del director general d’Universitats.

La Fundació Universitària Balmes, màxim òrgan gestor de la Universitat de Vic (UVic), va aprovar aquest dijous la modificació dels estatuts. La principal modificació preveu la incorporació a la fundació dels alcaldes de Manlleu, Ripoll, Berga i Olot. En la modificació també es contempla que quatre municipis més puguin incorporar-se a la fundació.

L'alcalde de Vic i president, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), ha deixat clar que una de les places està reservada per Manresa. El director general d'Universitats, Josep Ribas, ha dit que és una 'necessitat' que les ofertes universitàries de les dues ciutats siguin 'complementaries' i diu que hi ha converses 'a tots nivells'.

Ribas ha deixat clar que a diferència del cas de les caixes d'estalvis el govern no serà qui indueixi a cap fusió o acord de col·laboració perquè tant el projecte de la Fundació Universitària Balmes com el de la Fundació Universitària Bages són 'viables'. Ribas però sí que ha deixat clar que les institucions tenen una oferta universitària 'relativament similar' que en el context de l'Espai Europeu d'Educació els ha de portar, com a mínim, 'a diferenciar-se' per poder competir.

En cap cas ha parlat de quin tipus d'acord de col·laboració o de diferenciació de l'oferta universitària es planteja. El director general d'Universitats ha desvetllat que hi ha converses 'a tots els nivells' i assegura que cal ser optimista en arribar a algun tipus d'acord perquè les persones que hi participen -sense desvetllar qui són- tenen 'un sentit de responsabilitat important'.

L'alcalde de Vic ha assegurat que una de les quatre places serà per Puigcerdà i que hi ha converses amb altres poblacions com Igualada amb qui s'ha parlat la possibilitat d'oferir estudis d'infermeria. També hi ha converses embrionàries amb Vilafranca del Penedès amb qui es podrien establir sinergies amb projectes d'alimentació relacionats amb el vi. Les ciutats les acabarà determinant el patronat de la Fundació Universitària Balmes.

Segons han explicat Ribas, Vila d'Abadal i la rectora de la UVic, Assumpta Fargas, els nous estatuts també presenten altres canvis destacats. El nombre de representants de la societat civil passarà a ser dels quatre actuals a sis. La gerent de la UVic, Pilar Soldevila, serà també directora de la fundació. El patronat designarà una comissió executiva, integrada per entre quatre i nou membres, on hi podrà assistir, amb veu i sense vot, la rectora i la gerent. Els nous estatuts preveuen un consell consultiu i un consell de mecenatge.

La rectora de la UVic, Assumpta Fargas, assegura que els canvis introduïts als estatuts amb la vinculació amb ciutats de tota la Catalunya donen 'un nou impuls' al projecte universitari de Vic. Les dues principals parts de la fundació (Ajuntament de Vic i Generalitat), ha reconegut Fargas, han hagut de cedir i negociar, per poder tancar un acord satisfactori.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Actuació castellera - Roda de Ter
Fira de l´Hostal del Vilar
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal