EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

El Mas El Garet de Tona obté una medalla d’or i una de bronze al World Cheese Awards, el campionat del món del sector formatger

El Mas El Garet de Tona obté una medalla d
Lluís Mauri i Isidre Mas, al Mas El Garet, amb els dos formatges premiats
Albert Llimós
El Mas El Garet de Tona obté una medalla d’or i una de bronze al World Cheese Awards, el campionat del món del sector formatger..
última actualització: 31-10-2009 (17:00)

Dos dels formatges que elabora el Mas El Garet, de Tona, han estat guardonats al World Cheese Awards 2009, considerat l’autèntic campionat del món dels formatges.

En concret, el formatge de cabra al pebre negre ha obtingut una medalla d’or i el formatge de cabra Garrotxa una de bronze, en les seves respectives categories. La Formatgeria Mas El Garet, especialitzada en formatge de cabra artesanal, va obrir fa tot just dos anys i mig. Temps suficient per fer-se un nom a escala mundial dins el sector.

El World Cheese Awards és una iniciativa de 'The Guild of Fine Food', una revista anglesa d’alta gastronomia. Al campionat d’aquest any, que es va dirimir entre els dies 1 i 3 d’octubre, s’hi van presentar prop de 3.000 formatges d’arreu del món, repartits en una trentena de categories. Més de 130 experts internacionals van ser els encarregats d’avaluar i puntuar aspectes com la textura, l’olor o el gust de cada formatge.

En la categoria de formatges aromatitzats de cabra, el de cabra al pebre negre de Mas El Garet va rebre la màxima puntuació, amb una medalla d’or. Per la seva banda, el formatge de cabra Garrotxa va obtenir una medalla de bronze en la categoria dels semimadurats de granja.

En el mateix certamen només van ser reconeguts tres formatges més d’empreses catalanes: un del Serrat Gros d’Ossera (l’Alt Urgell) i dos de la Bauma de Borredà (el Berguedà).

La Formatgeria Mas El Garet va obrir fa dos anys i mig de la mà de Lluís Mauri i Isidre Mas, dos pagesos que es van conèixer, precisament, en un curs de formatges. Mauri ja tenia, des de feia 10 anys, una explotació de cabres. Aquesta circumstància els ha permès de controlar molt directament la qualitat de la llet que produeixen, evitant que es barregi amb altres llets. A més, tot el procés d’elaboració que segueixen és artesanal.

L’empresa produeix al voltant de 500 quilos de formatge a la setmana, a banda del mató. “En un món on la globalització i la deslocalització estan a l’ordre del dia, t’has d’especialitzar en qualitat”, havia explicat quan van obrir Lluís Mauri.

Aquest dimecres es mostrava visiblement satisfet pel reconeixement mundial dels seus formatges: “Aquesta era la primera vegada que ens hi presentàvem; ens ha fet molta il·lusió”.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
 [+] fotogaleries








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal