EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

L’alcalde de Taradell diu que quan reprenguin l’obra de la piscina serà per acabar-la

L
Estat de les obres de la piscina, aturades des de fa un any i mig
Jordi Puig
L’alcalde de Taradell diu que quan reprenguin l’obra de la piscina serà per acabar-la..
última actualització: 26-10-2009 (6:00)

L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, de CiU, diu que l’Ajuntament està buscant finançament per reprendre les obres de la piscina. De tota manera, assegura que quan les reprenguin serà per acabar-les. "No les començarem pel sol fet que sigui una promesa electoral", va dir a EL 9 TV.

Mentrestant, ERC ha fet un comunicat en què culpa l'equip de govern del retard en les obres, que fa un any i mig que estan aturades i diuen que, gràcies a ells, ara l'adjudicació dels concursos per redactar projectes urbanístics es fa d'acord amb el procediment reglat.

"COMUNICAT ÍNTEGRE DEL GRUP D'ERC DE TARADELL:

Taradell, 20 d'octubre de 2009

En referència a les diverses notícies publicades recentment sobre l'estat del projecte de la piscina coberta de Taradell, el grup municipal d’ERC vol fer les següents observacions:

Pel què fa a la presentació d’una denúncia per les irregularitats en la contractació del projecte, aquesta va ser una decisió consensuada i unànime de tots els regidors i membres d’Esquerra d’aquell moment.

Esquerra no volia entrar –encara que sigui un dret ben legítim– en la judicialització de la política municipal. Tot i tenir diversos elements per portar davant les autoritats, s’havia decidit que els temes s’intentarien resoldre en el si de l’Ajuntament de Taradell. No obstant, una denúncia posterior, presentada amb paper oficial i registre de sortida des de l’Ajuntament de Taradell, contra un dels nostres regidors, va fer que el grup d’Esquerra es considerés amb llibertat moral i ètica per exercir aquest dret.

La resolució sobre l'arxivament d'aquesta denúncia recull l’evidència d’"irregularitats administratives". Esquerra va presentar aquest recurs per garantir un procés obert i transparent en la contractació del projecte de la piscina coberta, bàsicament per garantir un projecte ajustat a les necessitats i possibilitats de Taradell (des del punt de vista econòmic) i per evitar que fos un projecte arquitectònic buit de projecte esportiu. No obstant, això no va ser possible, atès que l’equip de govern mai va obrir la possibilitat de redactar aquest projecte a arquitectes o equips d’arquitectes amb més experiència.

Per altra banda, malgrat la justícia reconeix l’existència d’irregularitats administratives, el cert és que si bé els jutges no han donat la raó íntegra a Esquerra, sí l’ha donat en dues circumstàncies:

1. Que a partir de llavors, la redacció dels projectes a l'Ajuntament de Taradell es fa licitant un concurs o el procediment legal que sigui necessari, motiu pel qual, des de llavors, alguns tècnics i despatxos han pogut realitzar projectes per l’Ajuntament de Taradell. Cal tenir present que abans que ERC denunciés aquest fet, totes les adjudicacions de projecte es feien a dit i sense cap tipus de procediment.

2. Les obres de la piscina coberta estan parades, cosa que demostra que el procés d'aquesta obra no va ser el correcte. La preocupació constant d’Esquerra, des del primer moment, va ser la de fer un bon projecte que no acabés d’aquesta manera, amb una obra aturada, o amb una piscina que acabés suposant un forat econòmic a les arques municipals, és a dir, a la gent de Taradell.

El grup d’Esquerra pretén realitzar un acte monogràfic sobre el tema de la piscina coberta en les pròximes setmanes, on s’explicaran tot el cúmul de despropòsits que han portat a la situació actual, i que tenen com a punt de partida les presses i la manca d’un projecte esportiu coherent per part del govern de CiU.

Esquerra Taradell / Grup municipal"


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal