EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

Veïns de Can Garcia de Manlleu no accepten les condicions que els ofereix l’administració per ser reallotjats

Reclamen ’pis per pis’ del mateix nombre de metres quadrats que el que viuen ara

 Veïns de Can Garcia de Manlleu no accepten les condicions que els ofereix l
La dotzena de veïns que aquest divendres han denunciat que no accepten les condicions que els ofereixen pel canvi d’habitatge
Marc Riera / ACN
 Veïns de Can Garcia de Manlleu no accepten les condicions que els ofereix l’administració per ser reallotjats..
última actualització: 23-10-2009 (16:50)

Marc Riera / ACN
Una dotzena de veïns dels blocs de Can Garcia de Manlleu han denunciat aquest divendres que no estan d’acord amb les condicions que els ofereix la societat pública Reursa pel reallotjament dels seus habitatges.

Els veïns reclamen rebre un 'pis per un pis' del mateix nombre de metres quadrats que l'habitatge en el que viuen actualment. Aquests pisos seran enderrocats. Segons han explicat els veïns actualment se'ls ofereix un pis però pagant la diferència de metres quadrats respecte el que viuen actualment.

Els veïns també demanen que els nous pisos siguin de lliure mercat. Els habitatges construïts que se'ls entregaran, d'iniciativa pública, tenen règim de protecció.

La principal reclamació d'aquests veïns es rebre un pis amb el mateix nombre de metres quadrats que els que viuen actualment. En aquest sentit asseguren que no entenen com, quan s'ha desenvolupat la construcció dels nous habitatges, s'han fet pisos més grans o més petits que els pisos que viuen actualment quan l'administració disposa de còpia de totes les administracions.

La portaveu dels veïns, Guadalupe Calvo, assegura que en els primers 70 habitatges que estaran acabats el mes de juny els veïns que acceptin viure en un pis amb sis metres quadrats menys dels que viuen actualment no tindran problemes per ser reallotjats. Els problemes vindran amb els pisos de més metres quadrats que els actuals que aquests veïns no accepten.

Si la posició de Reursa no es modifica aquests veïns demanen que els blocs de Can Garcia no s'enderroquin i 'ens quedem tal i com estem' explicaven aquest divendres davant de l'Oficina d'Habitatge de Manlleu.

Segons ha explicat Guadalupe Calvo, la majoria dels veïns que tenen dret a un nou habitatge perquè són propietaris d'un pis a Can Garcia amb tota la documentació correcta, no tenen els recursos econòmics suficients per poder pagar les quantitats que es demanen per tenir un pis amb més metres quadrats que l'actual.

Els veïns afectats diuen que amb la seva reclamació dieun que no volen que els 'regalin res' sinó que 'reconeguin el que és nostre'. Calvo ha assegurat que els seus actuals habitatges són 'els únics que tenim' i que no volen pagar perquè 'no és just'.

Segons han explicat aquesta dotzena de veïns, els habitatges que els ofereixen per reallotjar-se tindran un sistema de protecció. Aquest fet impedeix qualsevol operació de lloguer o transacció futura durant un període d'anys. Els veïns afectats creuen que tenen dret a rebre un habitatge amb règim lliure.

Els veïns també han reclamat que totes les explicacions i arguments que es donen als veïns afectats en cada reunió es facin 'per escrit'. Entre d'altres denuncien que no hi ha un calendari definitiu del reallotjament total d'aquests pisos i que la darrera promoció d'uns 70 habitatges està actualment sense calendari.

Els pisos de Can Garcia estan situats en l'illa delimitada pels carrers Mossèn Aulet, Pintor Guàrdia, Garcia Estrada i Passatge dels Oms. Són dos blocs de planta baixa i onze plantes pis, amb un total de 256 habitatges, 12 locals en planta baixa i 37 garatges. Els edificis es troben en un estat de conservació obsolet que, segons els tècnics, recomanava el seu enderrocament.

Els pisos són el nucli central del barri de l'Erm de Manlleu. Construïts els anys 60 van ser els habitatges construïts per encabir l'onada migratòria procedent del sud de la península. Actualment hi viuen moltes persones de l'onada migratòria del nord d'Àfrica.

El projecte d'intervenció integral del barri de l'Erm preveu, a mig i llarg termini, enderrocar els edificis de Can Garcia i reubicar les prop de 250 famílies en habitatges públics a diferents zones de Manlleu.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
Manifestació de l´esquerra independentista a Manlleu
Marxa dels Vigatans
Festa major de Centelles_Correfoc
Festa major de Sant Hipòlit_Rua Carnaval
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal