EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

La Generalitat preveu que en un any 70 famílies ja marxin dels pisos de Can Garcia de Manlleu

Es reallotjaran als pisos dels carrers Vilamuntà, Miriana i Alta Cortada

La Generalitat preveu que en un any 70 famílies ja marxin dels pisos de Can Garcia de Manlleu
Vista dels pisos de Can Garcia, que han d’anar a terra
Jordi Cabanas
La Generalitat preveu que en un any 70 famílies ja marxin dels pisos de Can Garcia de Manlleu..
última actualització: 21-10-2009 (14:00)

Agustí Danés
La Generalitat creu que com a molt en un any unes 70 famílies ja poden marxar dels pisos de Can Garcia de Manlleu. Això permetria tancar les primeres escales. Es reallotjaran als pisos del carrer Vilamuntà, ja acabats, i als dels carrers Miriana i Alta Cortada, encara en obres.

El projecte per enderrocar els pisos de Can Garcia de Manlleu avança. L’Ajuntament va cedir set solars a l’Incasol, i un vuitè que està pendent, per construir-hi habitatge públic. Ara, 56 pisos ja estan acabats i 14 més estan en obres. Això vol dir que, en pocs mesos, ja es disposarà d’habitatge per iniciar el reallotjament.

La Generalitat, a través de Renovacions Urbanes, SA (Reursa), una empresa amb capital de l’Institut Català del Sòl (Incasol), avança en els tràmits per desallotjar els pisos de Can Garcia, pas previ a l’enderroc. Per fer-lo efectiu, primer cal tenir enllestits els pisos socials que permetin fer el reallotjament dels veïns.

En aquests moments, al carrer Vilamuntà hi ha dos edificis, de 24 i 32 habitatges, que ja estan gairebé enllestits. I s’està treballant, també, en dues promocions més, de 7 habitatges cadascuna, a l’Alta Cortada i al carrer Miriana. Aquests 70 pisos permetran que, en el termini d’un any, ja es pugui fer una primera tongada de reallotjaments.

Això, almenys, és el que es desprèn de les paraules de Venanci Saborit, gerent d’operacions de Reursa. Segons Saborit, “entre els mesos de maig i juny”, tot i que és difícil fixar un calendari i pot ser que siguin tres mesos més, s’hauria de poder iniciar el reallotjament. “Potser no podran marxar les 70 famílies de cop, perquè no és un procés fàcil: anirem parlant amb tothom i mirarem cas per cas”.

La regidora d’Habitatge de Manlleu, Gràcia Poblet, sense especificar cap data, va dir al Fòrum d’Habitatge que es va fer dimarts que amb el reallotjament d’aquestes 70 famílies es podrien tancar les dues primeres escales de Can Garcia.

De fet, per anar buidant els pisos, la Generalitat ja n’ha adquirit una trentena. La voluntat de Reursa, explica Saborit, és treballar de mutu acord amb els propietaris, però si no hi ha entesa es recorrerà al procediment d’expropiació forçosa. Mentre s’avança en aquest procés, no es pot aturar la construcció dels nous habitatges.

L’Ajuntament ja va cedir set solars a l’Incasol perquè els aixequés. N’hi ha un vuitè, al Mas, que se cedirà quan es desenvolupi el Pla parcial. Entre els vuit solars, inclòs el del Mas, sortiran prop de 350 habitatges, gairebé el doble dels que fan falta per reallotjar els veïns de Can Garcia.

Als blocs, en total, hi ha 256 pisos, però es calcula que només entre 180 i 200 famílies tindran dret al reallotjament. La diferència s’explica perquè hi ha famílies que s’hi han empadronat un cop ja s’havia iniciat el procés i d’altres que, tot i viure-hi en el moment d’iniciar-se, ja n’han marxat voluntàriament. Conèixer els propietaris no ha estat especialment dificultós (consten al registre de la propietat) però sí localitzar-los.

La llei, però, ja preveu que en cas que la notificació efectiva no sigui possible es pugui recórrer a un anunci en un diari oficial. En alguns casos, s’ha hagut de fer així. L’únic inconvenient és que, com que han de córrer els terminis legals, l’operació s’endarrereix, però no passa res perquè els pisos encara no estan tots acabats.

A banda dels del carrer Vilamuntà, Alta Cortada i Miriana, també se’n construiran al carrer Sant Ferran (41), a la Teuleria (41), a La Piara (29) i a Can Brocato (21). Com que la promoció del Mas anirà més tard, els primers que es vagin acabant gairebé seran tots per al reallotjament.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fmPUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Actuació castellera - Roda de Ter
Fira de l´Hostal del Vilar
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
 [+] fotogaleries
dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal