EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
PUBLICITAT
publicitat

El Ripollès ja té coca pròpia

En l’elaboració hi han participat set forners de la comarca

El Ripollès ja té coca pròpia
Part dels foners que han participat en l’elaboració de la Coca del Ripollès
Albert Llimós
El Ripollès ja té coca pròpia..
última actualització: 20-10-2009 (18:00)

Ruth Espuny
El Ripollès ja té coca pròpia. En l’elaboració hi han participat set forners de la comarca. Per Santa Teresa ja se’n van vendre i van fer curt.

Té un aspecte rústic consistent. Una textura densa, entre el brioix i el bescuit, ben ensucrada i acabada amb ametlla, i amb un toc d’espècies, que l’acaba de fer especial. Així podríem definir la Coca del Ripollès que l’Associació d’Elaboradors Agroalimentaris de la comarca va presentar en el marc de la Fira de Santa Teresa de Ripoll. Hi han participat set forners i pastissers de diferents pobles i la coca va tenir molt bona acceptació. Se’n van vendre més d’un centenar, i van fer curt.

Ho explicava Enric Salvador, de la Pastisseria Salvat de Sant Joan: “Estem molt contents perquè ha agradat molt, fins i tot n’hem venut a japonesos!”. Salvador deia que la intenció era crear un producte que portés el nom de Ripollès “i que tots l’elaboréssim de la mateixa manera”. Aquesta coca també ha de servir per promocionar la comarca. Salvador, però, deia que hi ha hagut una mica de “desencís” perquè dels 30 forners i pastissers de la comarca només n’hi han participat 7, “i de Ripoll cap”.

Mercè Freixas, de la Pastisseria Sant Jaume de Ribes, és del mateix parer que el seu company. “Valia la pena participar-hi, ja que es fan coses per la comarca i per nosaltres”. Freixas va qualificar la coca de “molt bona i especial, perquè no sembla ben bé coca”.

De fet, van tenir molts admiradors. “És aquesta la nostra coca?”, preguntava una senyora. Una altra en cantava les virtuts: “És boníssima, de veritat! En comprarem segur”. La paradeta oferia tastets de coca, que cada dos per tres s’havien de tornar a omplir perquè desapareixien, acompanyats de ratafia. Per cert, fins i tot l’alcaldessa, Teresa Jordà, en va comprar, potser per celebrar el seu sant.

Entre el grup de pastissers i forners que han participat en l’elaboració i comercialització de la Coca del Ripollès es dóna la particularitat que no n’hi ha cap de la capital, Ripoll. Els que hi participen són Forn Ca la Carme (Campdevànol), Forn Robiró i Pastisseria Sant Jaume (Ribes de Freser), Pastisseria Salvat, Forn Bassaganya i Forn Roma (Sant Joan de les Abadesses), i Forn de Pa Can Xic (Vilallonga de Ter).


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT

PUBLICITAT


PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria
Trobada de gegants a Taradell
Festa del Porc i la Cervesa_desfilada de moda
Festivalet La Remei
MMVV_diumenge
MMVV_dissabte
MMVV_divendres
MMVV_dijous
MMVV_dimecres
Grups a la Diada Nacional a Berga
Motards independentistes a Vic
Diada Nacional a Berga
Diada 2016
Diada
Diada Nacional_Actes institucionals a Vic
 [+] fotogaleries








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal